2020-05-07 14:36:25• hírek • Digi24.ro

Továbbra is bírságolnak a rendfenntartók

Ludovic Orban kijelentette, hogy továbbra is bírságolnak a rendőrök, de a március 31-ig érvényben lévő, vagyis a jóval kisebb értékű büntetéseket szabják ki a törvényszegőknek.

Ennek alapján a magánszemélyek 100-5.000 lej közötti bírságot, a jogi személyek 1.000-70.000 közötti bírságot kaphattak. Március 31-én hatályba lépett egy sürgősségi kormányrendelet, amely jelentősen megemelte a pénzbeli büntetéseket. Eszerint 2.000-20.000 lej közötti bírságot lehetett kiróni a magánszemélyeknek, a jogi személyeknek pedig 10.000-70.000 lej közötti büntetést lehetett kiszabni.

A kormányfő szerint az Alkotmánybíróság döntése, miszerint a szükségállapotban kiszabott büntetések alkotmányellenesek, még nem jelenti azt, hogy nem bírságolnak egyáltalán. „Azért emeltük meg a bírságok értékét, hogy az emberek jobban betartsák a szabályokat.

Ha egy cikkelyt alkotmányellenesnek nyilvánítottak, azt úgy is értelmezhetjük, hogy vissza kell térni a régi bírságokhoz. Meg kell várnunk az Alkotmánybíróság döntésének indoklását, és akkor megértjük, milyen jogi következményekkel jár mindez” – fogalmazott Ludovic Orban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: